Organiste Jetty Podt

zaterdag, 14 oktober, 2017 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
vrijwillige bijdrage
Adres: 
Broederenkerk, Broederenstraat 18, Deventer
Jetty Podt

Jetty Podt is stadsorganist van Nijmegen en organist aan de Stevenskerk. Zij bespeelt daar het beroemde König-orgel en de drie kleinere orgels.

Zij maakte CD opnamen op het König-orgel met werken van Maurice Duruflé, Jan Welmers en Franz Liszt. Deze laatste CD kwam uit 2013 uit en ontving hoge waarderingen in de vakpers.

Jetty Podt gaf orgelconcerten in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en Brazilië. Zij maakt vaak bijzondere concertprogramma’s, bijvoorbeeld met muziek en literatuur, zoals het mirakelspel Mariken van Nieumeghen.

In het Lisztjaar 2011 ontwierp zij een combinatie van beeldende kunst, literatuur en muziek in een programma rond Franz Liszt. September 2014 speelde zij een orgelconcert met spectaculaire videomapping door de Italiaanse lichtkunstenaars van GloWArp. Ook acteert zij in muzikale theatervoorstellingen rond het orgel, zoals “Help, het orgel verzuipt!”

Jetty Podt is tevens artistiek adviseur van de Nijmeegse Orgelkring, die een goed bezochte concertserie organiseert in de Stevenskerk. Daarnaast is zij koordirigent van Capella Cumerana, het kamerkoor dat op de eerste zaterdag van de maand de koorvespers in de Stevenskerk verzorgt.

Zie ook www.jettypodt.nl

  • orgel
  • Zaterdagmiddagconcerten Deventer