Jasmijn Oude Grotebevelsborg (piano) met Dirk Overbeek (accordeon)

zondag, 18 februari, 2018 - 15:00 tot 16:10
Kosten: 
€ 16,00
Adres: 
Jonge Meesters Wilp, Kerkstraat 35, Wilp
E-mail organisatie: 

Jasmijn (piano) en Dirk (accordeon) zijn beide prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.

De jury roemde de jonge pianiste om haar bijzondere repertoirekeuze: complex werk van de Nederlandse componisten Willem Pijper (1894-1947) en Kees van Baaren (1906-1970).,,Jasmijn toonde zich een vurig pleitbezorger van deze prachtige muziek en leverde met grote concentratie, overzicht en inlevingsvermogen een topprestatie.”

Dirk is breed geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen, en probeert zo de accordeon als een modern en veelzijdig instrument te promoten, dat niet alleen geschikt is voor “hoempa-pa” muziek, maar ook voor jazz, klassieke- en moderne muziek. Dat is hoorbaar in zijn repertoire, wat klassieke werken van bijvoorbeeld Bach en Scarlatti bevat,moderne klassieke werken speciaal geschreven voor het accordeon van bijvoorbeeld Lundquist en Zolotarev, maar ook verschillende jazz standards, tango’s en andere wereldmuziek.

Na een succesvolle eerste editie presenteert Jonge Meesters Wilp komend seizoen 5 nieuwe bijzondere concerten in de Dorpskerk Wilp. Met recht bijzonder want deze concerten worden gegeven door jonge, klassiek geschoolde musici. De meesten komen uit het oosten van het land. Hen wordt een dijk van een podium geboden en u, bezoeker, laten we verwonderen. Karin Strobos (mezzosopraan) en Thomas Beijer (pianist, componist, schrijver) luiden de nieuwe reeks in met een daverend optreden in Spaanse sferen.

  • Klassieke Muziek
  • Klassieke concerten
  • piano
  • accordeon
  • Jonge Meesters Wilp