Maxime Snaterse (piano) met Dirk Overbeek (accordeon)

zondag, 18 februari, 2018 - 15:00 tot 16:10
Kosten: 
€ 16,00
Adres: 
Jonge Meesters Wilp, Kerkstraat 35, Wilp
E-mail organisatie: 

Maxime (piano) en Dirk (accordeon) zijn beide prijswinnaars van het prestigieuze Prinses Christina Concours.

Maxime komt uit Almelo, speelt vanaf haar 9e jaar piano en studeert bij het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Maxime speelt in diverse ensembles en teven solo. Naast haar pianostudie studeert Maxime aan de Universiteit Twente. Zij vindt haar passie in de muziek en haar droom is zich tot professioneel musicus te ontwikkelen en daar veel plezier aan te beleven.

Dirk is breed geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen, en probeert zo de accordeon als een modern en veelzijdig instrument te promoten, dat niet alleen geschikt is voor “hoempa-pa” muziek, maar ook voor jazz, klassieke- en moderne muziek. Dat is hoorbaar in zijn repertoire, wat klassieke werken van bijvoorbeeld Bach en Scarlatti bevat,moderne klassieke werken speciaal geschreven voor het accordeon van bijvoorbeeld Lundquist en Zolotarev, maar ook verschillende jazz standards, tango’s en andere wereldmuziek.

Na een succesvolle eerste editie presenteert Jonge Meesters Wilp komend seizoen 5 nieuwe bijzondere concerten in de Dorpskerk Wilp. Met recht bijzonder want deze concerten worden gegeven door jonge, klassiek geschoolde musici. De meesten komen uit het oosten van het land. Hen wordt een dijk van een podium geboden en u, bezoeker, laten we verwonderen. Karin Strobos (mezzosopraan) en Thomas Beijer (pianist, componist, schrijver) luiden de nieuwe reeks in met een daverend optreden in Spaanse sferen.

  • Klassieke Muziek
  • Klassieke concerten
  • piano
  • accordeon
  • Jonge Meesters Wilp