Eke Simons (piano) met Konstantyn Napolov (percussie)

zondag, 22 april, 2018 - 15:00 tot 16:10
Kosten: 
€ 16,00
Adres: 
Jonge Meesters Wilp, Dorpskerk Wilp, Kerkstraat 35, Wilp
E-mail organisatie: 

Eke Simons (piano) speelt een breed repertoire met de nadruk op muziek uit de romantiek, het begin van de 20e eeuw en hedendaagse muziek. Konstantyn (percussie) is een groot promoter van het hedendaagse slagwerk. Tot op dit moment heeft hij in meer dan 10 nieuwe werken gepremieerd. Hij werkt met diverse componisten aan solo- en kamermuziekrepertoire.

Het duo speelt stukken die oorspronkelijk voor piano en slagwerk zijn geschreven van de hedendaagse componisten Joe Dudell (Parallel Lines); Emmanuel Séjourné (Avalanche) en Alexej Gerassimez (Piazonore). Daarnaast speelt Konstantyn Napolov Tchik, een solostuk voor kleine trommel en Eke Simons speelt ‘Asturias’ van Isaac Albéniz voor piano solo. Tot slot spelen ze samen het beroemde ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt in een bewerking van Konstantyn Napolov.

Na een succesvolle eerste editie presenteert Jonge Meesters Wilp komend seizoen 5 nieuwe bijzondere concerten in de Dorpskerk Wilp. Met recht bijzonder want deze concerten worden gegeven door jonge, klassiek geschoolde musici. De meesten komen uit het oosten van het land. Hen wordt een dijk van een podium geboden en u, bezoeker, laten we verwonderen. Karin Strobos (mezzosopraan) en Thomas Beijer (pianist, componist, schrijver) luiden de nieuwe reeks in met een daverend optreden in Spaanse sferen.

Voor een abonnement op onze concertserie of voor meer informatie zie: www.jongemeesterswilp.nl

  • piano
  • percussie
  • Jonge Meesters Wilp