Laureaten Classic Young Masters

zaterdag, 9 juni, 2018 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
vrijwillige bijdrage
Adres: 
Penninckshuis, Brink 89, Deventer
Classic Young Masters

De zaterdagmiddagconcerten gaat sinds 2017 een samenwerking aan met de Stichting Classic Young Masters.
Classic Young masters (talentvolle jonge musici) Deborah Witteveen, saxofoon, en Maxim Snaterse, piano wonnen beiden prijzen op diverse gerenommeerde concoursen.
Het doel van de in 2012 opgerichte stichting Classic Young Masters (CYM) is het scouten en begeleiden van jonge, zeer talentvolle musici in de klassieke muziek.
CYM is een organisatie die opteert voor ’meesterschap’ in het vak. De coaching is gericht op jongeren die zich al via de bestaande educatiekanalen (muziekscholen, sociaal- maatschappelijke initiatieven op het gebied van muziek) hebben onderscheiden door bijzondere prestaties en vaardigheden; talenten in de beheersing van vocale en instrumentale klassieke muziek.
CYM is opgericht voor jongeren die voor de keuze staan een opleiding te volgen tot professioneel musicus ‘on top’ of om een ander vak te kiezen en zich als goede amateurmusicus te ontwikkelen. Het is een onafhankelijke organisatie en heeft daarmee de mogelijkheid, deze talenten van adviezen, kennis en inzichten te voorzien die ‘los’ staan van de verhouding met docent of instituut. Hier gaat kwaliteit boven kwantiteit. Mogelijkheden en middelen die bijdragen aan een evenwichtig en gelukkig leven zijn een belangrijk doel.

  • kamermuziek
  • Zaterdagmiddagconcerten Deventer