Chimaera voor de 2e maal in Bathmen

zondag, 18 februari, 2018 - 15:00 tot 16:30
Kosten: 
€ 15,00, Donateurs € 10,00, Jongeren tot 18 jaar gratis toegang
Adres: 
Muziekkring Bathmen, Kerkplein 3, Bathmen, 7437AL
E-mail organisatie: 

Voor de 2e maal komt het Chimaera Trio naar Bathmen. Eind 2015 was het Trio ook geprogrammeerd maar de dag van het concert werd het een duo omdat de cellist vast zat op de luchthaven van Geneve. Maar het geïmproviseerde duo-concert was zo inspirerend dat we het complete Trio graag terugzien.
De jonge musici van het Chimaera Trio leerde elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast het samen musiceren, timmeren ze ook individueel aan de weg. Het Trio bestaat uit Annemiek de Bruin - klarinet , Irene Kok - cello en Laurens de Man - piano.
Annemiek de Bruin won diverse prijzen o.a. bij het KNFM concours, het Prinses Christina concours en werd in 2013 verkozen tot "Classic Young Master" door de gelijknamige stichting. Zij soleerde in het Brabants en het Zeeuws OrkestVan 2014-2016 speelde Annemiek in het Jong Nederlands Blazers Ensemble. Momenteel remplaceert zij regelmatig, o.a. bij het Nederlands Blazers Ensemble, de Marinierskapel en de Luchtmachtkapel.
Irene Kok studeerde bij Jeroen den Herder aan het Conservatorium te Amsterdam. Momenteel studeert ze aan de Universität für darstellende Kunst in Wien bij professor Reinhard Latzko. .Ze was succesvol bij meerdere concoursen en won o.a de 1e prijs bij het Prinses Christina Concours en het Euroconcours cello. Als vast lid van het Amsterdam Corelli Collective maakte ze onderdeel uit van het EEEmerging programma (2014-2016) waarmee ze residenties heeft in Frankrijk, Zwitserland, Slovenië, Groot Brittannië en Italië.
Laurens de Man speelt orgel en piano. Als pianist won hij in 2009 tijdens de Nationale finale van het Prinses Christine Concours een 1e prijs. Samen met andere prijswinnaars maakte hij tournees door de VS, Canada en Costa Rica. In maart 2016 won hij een 4e prijs (1e en 3e niet uitgereikt) tijdens het Inernationaal Klavierwettbewerb "J.S. Bach" in Würzberg. Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk te Utrecht waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. In november 2017 is een piano CD met werken van Bach uitgekomen.
De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie.
De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Het is dus zeker de moeite waard het Chimaera Trio eens uit te nodigen of te komen beluisteren!
Het thema van het programma is "Tutti frutti". Trio Chimaera zal in Bathmen voor de pauze het Trio voor klarinet, cello en piano in Es op. 38 van Ludwig van Beethoven spelen. Beethoven bewerkte zijn grootse, sprankelende, frisse en fruitige Septet speciaal voor klarinet, cello en piano. Na de pauze worden werken van o.a. Brahms, Elgar en Fauré gespeeld. .

  • kamermuziek
  • Stichting Muziekkring Bathmen