Jeugdorkest Het Britten in Bathmen

zondag, 22 april, 2018 - 15:00 tot 16:30
Kosten: 
€ 15,00, Donateurs € 10,00, Jongeren tot 18 jaar gratis toegang
Adres: 
Muziekkring Bathmen, Kerkplein 3, Bathmen, 7437 AL
E-mail organisatie: 

Op zondag 22 april komt voor de derde maal Het Britten Jeugdorkest naar Bathmen. Ditmaal zullen ook de winnaars van het vijfde Vioolconcours 2018 meekomen. Het Britten Vioolconcours vond plaats op 17 en 18 maart op het Artez Conservatorium in Zwolle.
Het Britten Concours wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Benjamin Britten orkesten en het ArtEZ conservatorium. Het ArtEZ conservatorium biedt aan studenten de kans om dit concours mede te organiseren om ervaring op te doen in het organiseren van dit soort evenementen. Ook biedt het ArtEZ conservatorium onderdak aan het concours en de masterclass evenals prijzen in de vorm van lessen van docenten van het conservatorium.

De Stichting Benjamin Britten Orkesten is opgericht om de belangen te behartigen van het Britten Jeugd Strijkorkest, het Benjamin Jeugd Strijkorkest en het Edward Jeugd Strijkorkest. De Stichting stelt zich ten doel de ontwikkeling van jong muziektalent te ondersteunen middels opleiding in ensemblespel en het organiseren van muziek evenementen voor jong talent.
Op het programma van 22 april staat o.a. de Holbergsuite van Edward Grieg

  • Klassiek
  • Stichting Muziekkring Bathmen