Southwell Minster Choir zingt in de Lebuinuskerk

maandag, 28 mei, 2018 - 20:00
Kosten: 
12,50
Adres: 
Bert De Jong, Stichting Lebuinusconcerten, Kleine Poot 7, Deventer, 7411 PE
E-mail organisatie: 
Southwell Minster Choir

Op 28 mei aanstaande geeft het Southwell Minster Choir een prachtig concert in de Lebuinuskerk te Deventer. Het Engelse kathedraalkoor uit Nottinghamshire bezoekt Nederland in het kader van een concerttour. Hierbij worden ook andere beroemde kerken zoals de Sint Catherinekathedraal in Utrecht en de Kathedraal Basiliek Sint Bavo in Haarlem aangedaan. Er staan prachtige liederen op het programma van Bruckner, Byrd, Clucas, Gray, Stanford en Walton. Een unieke kans om dit prachtige koor te komen beluisteren in de magistrale Lebuinuskerk.

Het koor van bestaat uit jongens en mannen en heeft een lange en roemruchte traditie die meer dan duizend jaar teruggaat. De koorzangers zijn altijd intern opgeleid aan de Minsterschool en zingen zes diensten per week. Het koor zingt regelmatig in het buitenland, toerde onlangs in mei 2015 door Duitsland, en neemt cd's op met grote platenlabels, waaronder een cd van Louis Vierne en Jean Langlais ("Messe Solennelle"), die in 2013 in de kathedraal van Seés (Frankrijk) werd opgenomen en veel lof oogstte.

Mis deze unieke kans niet, en kom op maandagavond 28 mei naar de Lebuinuskerk in Deventer. De aanvangstijd van het concert is 20:00, de kerk is open om 19:30 uur. Toegangskaarten kosten € 12,50 per stuk. Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Lebuinusconcerten

  • Koormuziek
  • Stichting Lebuinus Concerten