Brocante Zomerbeiaardserie 2018: concert door Jan Willem Achterkamp (Deventer)

zaterdag, 7 juli, 2018 - 17:00 tot 18:00
Kosten: 
gratis
Adres: 
Hemony-carillon, Grote Kerkhof te Deventer

Vandaag vindt het tweede concert plaats in de ‘Brocante Zomerbeiaardserie 2018’, een serie van 7 bespelingen van het beroemde Hemony-carillon te Deventer, gratis te beluisteren op het Grote Kerkhof.
Bekende beiaardiers brengen het oudste Hemony-carillon ter wereld tot klinken, in gevarieerde en klassiek georiënteerde programma’s.
In verband met het festival 'Deventer op Stelten' begint het concert vandaag niet om 14.00 uur maar om 17.00 uur!

De concertserie staat dit jaar in het teken van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging (‘100 JAAR NKV’) en wordt om die reden verzorgd door beiaardiers uit de Lage Landen: zes Nederlandse en een Belgische beiaardier.
Internationaal actieve musici die, in het gekozen kader, hier in Deventer o.a. veel Nederlands repertoire zullen spelen.
Dit tweede concert wordt verzorgd door Jan Willem Achterkamp, stadsbeiaardier van Deventer en Dinxperlo, alsmede beiaardier van Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Jan Willem Achterkamp is een breed georiënteerd musicus, o.a. componist van vocaal en instrumentaal werk.

Programma:
(Wordt z.s.m. bekend gemaakt.)

Programmabladen zijn voorafgaand aan en tijdens het concert te verkrijgen in de hal van de Lebuïnustoren en aan de balie van de Lebuïnuskerk.

  • Beiaardconcerten