Brocante Zomerbeiaardserie 2018: concert door Roel Smit (Hengelo)

zaterdag, 11 augustus, 2018 - 14:00 tot 15:00
Kosten: 
gratis
Adres: 
Hemony-carillon, Grote Kerkhof te Deventer

Vandaag vindt het zevende, tevens laatste concert, plaats in de ‘Brocante Zomerbeiaardserie 2018’, een serie van 7 bespelingen van het beroemde Hemony-carillon te Deventer, tijdens gratis te beluisteren op het Grote Kerkhof.
Bekende beiaardiers brengen het oudste Hemony-carillon ter wereld tot klinken, in gevarieerde en klassiek georiënteerde programma’s.

De concertserie staat dit jaar in het teken van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging (‘100 JAAR NKV’) en wordt om die reden verzorgd door beiaardiers uit de Lage Landen: zes Nederlandse en een Belgische beiaardier.
Internationaal actieve musici die, in het gekozen kader, hier in Deventer o.a. veel Nederlands repertoire zullen spelen.

Dit laatste concert wordt verzorgd door Roel Smit.
Roel Smit studeerde kerkorgel, schoolmuziek, beiaard, kerkmuziek en koordirectie. Hij was van 1972 tot 2012 stadsbeiaardier van Deventer. Nu is hij vaste beiaardier van Doetinchem en Hengelo, en organist in de Joriskerk te Borculo. Daarnaast doceert hij Kennis van de muziek en Muziek beluisteren aan zijn eigen muziekpracticum in Deventer: Leven met Muziek.

PROGRAMMA:

Improvisatie: De Stad
monumenten – parken - mensen

Louis Andriessen (*1939) - De komst van Willibrord

Improvisatie: De Kerk
pilaren – mensen - gewelven

Louis Andriessen (*1939) - De Toren

Improvisatie: Het Visioen
vrijheid - voorspoed - vrede

Programmabladen zijn voorafgaand aan en tijdens het concert te verkrijgen in de hal van de Lebuïnustoren en aan de balie van de Lebuïnuskerk.

  • Beiaardconcerten