Brisk Recorder Quartet

zondag, 25 november, 2018 - 15:00 tot 16:30
Kosten: 
€15,00, Donateurs € 10,00 Jongeren tot 18 jaar gratis toegang
Adres: 
Muziekkring Bathmen, Dorpskerk, Kerkplein 3, Bathmen, 7437AL
E-mail organisatie: 

Op zondag 25 november heeft de Muziekkring Bathmen het Brisk Recorder Quartet uitgenodigd. Brisk betekent levendig en wakker. Variatie in stijl en sfeer, virtuositeit en luchtigheid - dat zijn de ingrediënten voor een concert van Brisk. Sinds 1986 gaf het Brisk Recorder Quartet talloze concerten bij gerenommeerde podia en festivals van naam in veel Europese landen, zoals Canada en Noord- en Zuid -Amerika.

De leden van het Brisk Recorder Quartet zijn: Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij. BRISK heeft een enorme verzameling blokfluiten die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor hen gemaakt zijn. Een concert van BRISK is dan ook spectaculair om naar te kijken.

Het Quartet werkt veel samen met kunstenaars uit andere disciplines zoals acteurs, regisseurs, filmers, schrijvers en vormgevers. Ook treedt men graag en vaak op voor kinderen. Met diverse succesvolle kindertheaterproducties bereikte het kwartet een groot jong publiek. De leden van het Quartet zijn niet alleen bevlogen musici maar ook bevlogen docenten.

"Cancao" (Portugees voor "lied") is de titel van het programma en een compositie van de Portugese organist António Carreira (ca.1520-1589). Het is een programma met hoofdzakelijk oude muziek, "Cancao" begint en eindigt met "Romanza", een werk van componist Gijs Levelt (1973)dat geïnspireerd is op sefardische liederen