Walla Kristalla in de Lebuinuskerk! Familievoorstelling 4+

zondag, 17 maart, 2019 - 15:00
Kosten: 
8,00
Adres: 
Bert de Jong, Stichting Lebuinusconcerten, Grote Kerkhof 38, Deventer, 7411 KV
E-mail organisatie: 
Saartje Van Camp

familievoorstelling 4+ Saartje Van Camp zingt, speelt cello en zingende zaag, Sebastiaan van Delft speelt orgel.
Hoe zingt een Marokkaanse moeder haar kindje in slaap, welke liedjes worden er in Surinaamse families gezongen en hoe klinken ze in het Turks of in het Pools? Er bestaat geen taal of er wordt in gezongen. Kinderliedjes zijn van overal ter wereld. Het zijn vaak heel oude liedjes die voortdurend worden doorgegeven en die nooit verdwijnen. Ze zijn vrolijk, dromerig of troostend, maar ook soms een beetje geheimzinnig. Hou jij ook van kinderliedjes? Kom dan naar deze leuke voorstelling op zondagmiddag 17 maart aanstaande naar de Lebuinuskerk in Deventer om 15:00 uur. De kerk is open vanaf 14:30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.lebuinuskerk.nl.
Saartje Van Camp heeft kinderliedjes verzameld uit verschillende landen en culturen. Ze heeft mensen gevraagd om voor haar een liedje te zingen uit hun jeugd, uit hun cultuur en heeft in keukens en huiskamers, in buurthuizen en op de markt opnames gemaakt. Zo verzamelde ze bijna 300 traditionele kinderliedjes uit meer dan 30 landen. De mooiste liedjes bracht ze samen in een muziekvoorstelling voor kinderen.

Cello en Orgel
Saartje Van Camp zingt, speelt cello en zingende zaag, Sebastiaan van Delft speelt orgel. Samen vormen ze een duo. In het sprookjesachtige liedjesverhaal Walla Kristalla nemen ze iedereen mee op reis. We rijden mee met een blauwe trein, gaan proeven in een exotische keuken, komen op een feest, klappen, zingen en dansen. Liedjes uit o.a. Griekenland, Rusland en China worden afgewisseld met oude, klassieke en nieuwe muziek.
Saartje Van Camp is celliste, zangeres en theatermaker. Ze werkt veel samen met Spinvis. Daarnaast componeert ze en creëert ze voorstellingen voor kinderen en volwassenen. Sebastiaan van Delft is organist en pianist. Hij is een bevlogen muzikant die zowel klassiek, tango, jazz en funk speelt.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
Datum: zondagmiddag 17 maart 2019, aanvang 15:00 uur, kerk open om 14:30 uur.
Locatie: Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, 7411 KV, Deventer
Kaarten: € 8,00 per persoon te verkrijgen op www.lebuinuskerk.nl en bij de kassa.
Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting Lebuinusconcerten.