Harp en Bandoneon Ensemble Julie & Andreas "met de hemel in handen"

zaterdag, 13 juli, 2019 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
vrijwillige bijdrage
Adres: 
Broederenkerk, Broederenstraat 18, Deventer
Julie en Andres

Met de ongebruikelijke combinatie harp en bandoneon creëert het Noorse duo Julie en Andres een betoverende ervaring. Het ruwe verleden van de bandoneon en de elegante klanken van de klassieke harp scheppen een intens muzikaal spanningsveld. Deze unieke energie wakkert hen aan tot ongekende hoogtes bij hun innovatieve, muzikale omzwervingen tussen de Argentijnse tango en de Scandinavische volksmuziek.

De titel van het deze tour is Con el Cielo en las Manos (Met de hemel in handen) vernoemd naar een compositie van Astor Piazolla. Tijdens hun concert spelen ze o.a. Desde el Alma van Rosite Melo en Los Mareados van Juan Carlos Cobián, met een solo-introductie over de harp in de tango. Ook brengen zij eigen composities ten gehore waarin zij tango met verschillende invloeden uit andere volksmuziek combineren.

De Noorse broer en zus Andreas en Julie Rokseth volgden de master tango-opleiding aan het Rotterdamse conservatorium Codarts, waar ze les kregen van docent en artistiek leider Gustavo Beytelmann en beiden met een 10 afstudeerden. Hun muziek combineert de melancholieke klank van de bandoneon met heldere tonen van de harp, waarmee zij repertoire spelen dat beïnvloed is door klassieke muziek, tango, Scandinavische en Keltische folkmuziek. Hun samenspel klinkt betoverend

Programma

Caol Ilah - J. & A. Rokseth
La Trampera - A. Troilo, arr. J. & A. Rokseth
Desde el Alma - R. Melo, arr. J. & A. Rokseth
Skyving - J. & A. Rokseth
El Ciruja - Ernesto de la Cruz

Los Mareados - Juan Carlos Cobián, arr. J. & A. Rokseth
El Cielo en Las Manos - Astor Piazzolla, arr. J. & A. Rokseth

Tjiango - J. & A. Rokseth
Noctilucas - J. & A. Rokseth
Tomhet - J. & A. Rokseth
Nærvær - J. & A. Rokseth