VONDST X DE PERIFEER: DISTORTED NUDE + ORPHAX

zaterdag, 16 februari, 2019 - 20:00
Kosten: 
€7 voorverkoop, €10 aan de deur
Adres: 
Lebuïnuskerk
E-mail organisatie: 

Na de zeer geslaagde samenwerking bij het 12,5 uur durende Cathedral Mobile nachtconcert eind vorig jaar, hebben Vondst en De Perifeer besloten vaker de krachten te bundelen. Het eerste resultaat hiervan is de start van een reeks concerten in de Lebuïnuskerk. Meestal in de monumentale crypte van dit magische gebouw, maar misschien ook eens daarbuiten.

In deze nieuwe reeks concerten horen en zien we artiesten die erg goed passen bij deze indrukwekkende locatie; we gaan met hen op zoek naar een contemplatieve en soms zelfs meditatieve sfeer die naadloos aansluit bij de kathedrale ruimte en de akoestiek van de Lebuïnuskerk.

ORPHAX
Tijd en ruimtelijkheid zijn belangrijk in het meest recente werk van Sietse van Erve (Orphax). Het doel van de muziek is dat de luisteraar het gevoel voor tijd en plaats verliest. Live wordt dit gecombineerd met ruimte voor improvisatie. Deze manier van werken resulteert vaak in een organische vorm van drone en minimale muziek.

DISTORTED NUDE
Distorted Nude is het nieuwe project van Glenn Dick. De naam is ontleend aan de gelijknamige fotoserie van David Lynch waarin een donkere gewelddadige atmosfeer een grote rol speelt. Improviserend op gitaar en elektronica worden dromerige stille passages afgewisseld met ruisuitbarstingen.