Accordeon Duo Toeac

zondag, 23 februari, 2020 - 15:00 tot 16:30
Kosten: 
€15,00, Donateurs € 10,00 Jongeren tot 18 jaar gratis toegang
Adres: 
Muziekkring Bathmen, Stichting Muziekkring Bathmen, Kerkplein 3, Bathmen, 7437AL
E-mail organisatie: 

Op zondag 23 februari zal Accordeonduo Toeac een concert geven in de Dorpskerk te Bathmen. René Bekkers en Pieternel Berkers vormen sinds 2002 een duo.
Beide dames studeerden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Ronald van Overbruggen en aan "The Royal Danish Academy of Music" in Kopenhagen. Daar rondden zij in 2015 de solistenopleiding af. In Denemarken werken de beste accordeondocenten", leggen de dames uit. "De accordeon staat in Nederland bekend als een suf instrument, maar dat is in Kopenhagen helemaal niet het geval. Je treft er een grote klas met accordeonisten aan die allemaal zeer goed zijn
Toeac geeft concerten in binnen- en buitenland o.a. in Indonesië, Zuid-Afrika, China, Engeland en Turkije. Zij behaalden vele prijzen o.a. op het Prinses Christina Concours, het Novam Accordeonconcours, Grand Prix International (Frankrijk) en een finaleprijs op het Grachtenfestival.
Het programma in Bathmen heet "Moving Rhythms", accordeon maar dan anders. Bij TOEAC is het café aan de haven verder verwijderd dan ooit.
Met werken van o.a. Piazzola, J. S. Bach, Bargielski ,Stravinsky en Tsjaikovsky