Duo ‘De Thuiskomst’

zaterdag, 5 september, 2020 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
vrijwillige bijdrage
Adres: 
Broederenkerk, Broederenstraat 18, Deventer
Duo ‘De Thuiskomst’

‘De Thuiskomst’ is een duo in de bijzondere combinatie van viool en accordeon. Door de ongewone combinatie van instrumenten weten Quirine van Hoek en Ellen Zijm hun publiek telkens weer te verrassen met de ongekende mogelijkheden in klank en repertoire. Zij staan bekend om hun afwisselende programma’s. Tot hun veelzijdige repertoire behoort ook een aantal thematische programma’s, waarvan er twee reeds op cd zijn uitgebracht: ‘De Thuiskomst in de vroege Barok’ (2015) en ‘Tapas, De Thuiskomst in Spanje’ (2018).
Quirine en Ellen spelen al samen sinds hun middelbareschooltijd, maar besloten in 2010 hun duo nieuw leven in te blazen als De Thuiskomst. Sindsdien hebben ze lessen gevolgd bij o.a. Stefan Hussong, concerten verzorgt bij o.a. het Grachtenfestival, Fringeprogramma’s van Oude Muziek festivals en op verschillende grote podia zoals Vredenburg en het Concertgebouw. Beide musici sloten hun Master of Music af met een 10.

Quirine van Hoek (1986) had les van Akke Wiersma en Ilona Sie Dhian Ho en sloot in 2011 met een 10 haar masterstudie af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam. Ze heeft een grote affiniteit met oude muziek en is een veelgevraagd kamermusicus op zowel modern als barokviool. Ze maakt deel uit van o.a. Combattimento, het Leupold Trio, Camerata Delft en is daarnaast actief als freelancer in verschillende orkesten en ensembles.
www.quirinevanhoek.nl

Ellen Zijm (1987) studeerde aan het ArtEZ conservatorium bij Egbert Spelde en daarna aan de Hochschule kür Musik Würzburg bij Stefan Hussong, waar ze met een 10 afstudeerde. Zij speelt zowel barokmuziek als nieuwe muziek, waarvoor ze veel samenwerkt met hedendaagse componisten. Naast De Thuiskomst maakt Ellen deel it van SaxYOn en BIG HOUSE en begeleidt zij regelmatig koren met repertoire uit de westerse muziekgeschiedenis van de Barok tot nu.
www.ellenzijm.nl

Programma

Antonio de Cabezón (1510-1566) Differencias sobre el canto ‘La Dama le demanda’
Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644-1704) Sonata Representativa in A groot, C.146 (1669)
-Allegro
-De nachtegaal
-De koekoek
-De kikker
-De haan en de hen
-De kwartel
-De kat
-De musketiersmars
-Allemande

Joaquin Turina (1882-1949) Uit Cuentos de España Op 20 en Op 47:
-Cordoba en fiesta
-Canciones en la noche
-Miramar

Georg Friedrich Händel (1685-1759) Vrije bewerking op ‘Zadok the Priest’

Ernest Bloch (1880-1959) Nigun (Baal Shem)

Traditioneel Zwei Walachische Tänze & Lukovitski Momi

Astor Piazzolla (1921-1992) Escualo