Fancy Fiddlers in Bathmen

zondag, 19 april, 2020 - 15:00 tot 16:30
Kosten: 
€15,00, Donateurs € 10,00 Jongeren tot 18 jaar gratis toegang
Adres: 
Muziekkring Bathmen, Stichting Muziekkring Bathmen, Kerkplein 3, Bathmen, 7437AL
E-mail organisatie: 

De Stichting Muziekkring Bathmen is erg blij op 19 april het Strijkersensemble The Fancy Fiddlers opnieuw in Bathmen te mogen begroeten.
Het Jeugd Strijkorkest bestaat uit viool- en cello talenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar. De jonge musici komen uit het hele land wekelijks naar Hilversum voor hun individuele lessen door vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Daarnaast wordt iedere zaterdag samen met cello leerlingen van collega-docenten aan het Conservatorium van Amsterdam intensief kamermuziek gestudeerd in verschillende bezettingen.
Het ensemble ontstond in 1984 toen er een uitwisseling werd georganiseerd met Hongarije. Sindsdien treden de Fancy Fiddlers veelvuldig op bij zeer diverse gelegenheden en op veel verschillende Nederlandse concertpodia, waaronder Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, maar ook op podia door heel Europa. Uit de Fancy Fiddlers zijn al vele solisten en ensembles voortgekomen die hun weg naar de internationale podia hebben gevonden zoals o.a. Janine Jansen.
In Bathmen worden werken gespeeld van Mozart, Holst , Arriaga en Janacek. Van Gusvav Holst wordt de St. Paul's Suite gespeeld.