Bergkerkconcert door Cemil Qocgiri Quartet - wereldmuziek

vrijdag, 25 maart, 2022 - 20:00 tot 21:00
Kosten: 
€ 10, CJP, jongeren 27-, leden CDS en bewoners AZC € 5
Adres: 
Bergkerk, Bergkerkplein 14, Deventer, 7411 ET
E-mail organisatie: 

Op vrijdag 25 maart a.s. zal het volgende Bergkerkconcert verzorgd worden door het Cemil Qocgiri, tenbûr en zang, Emrah Oğuztürk, duduk, Kadir Doğan, percussie en Markus Wach, contrabas. Het is mogelijk om dit concert live bij te wonen. Daarnaast is het concert zoals gewoonlijk ook via een livestream gratis online te volgen.

Cemil die in Duitsland woont maakt deel uit van een Koerdisch-Alevitische (Qizilbas) familie uit Noord-Dersim in Turkije. Hij put zijn inspiratie uit de overvloedige rijkdom van de traditionele alevitische muziekcultuur en voegt hieraan een reeks meer eigentijdse geluiden toe waarmee hij een muzikale verbinding creëert tussen traditie en moderniteit. Cemil Qocgiri laat zijn publiek met hem een wereld betreden die daardoor zowel vreemd als vertrouwd is. Hij bracht tot nu toe 3 CD’s uit. Hij werkte samen met bekende muzikanten als Aynur, Kayhan Kalhor Mihail Aslan, de NDR Big Band en het Nedertlands Blazers Ensemble. Cemil is naast muzikant ook filmer.
Dit concert wordt mede ondersteund door Wereldlokaal Deventer.

U kunt kaarten reserveren via bergkerk@eventsdeventer.nl, kaarten kosten € 10 per stuk, houders van een CJP en jongeren tot 27 jaar betalen € 5. Toegang is alleen mogelijk met een geldig coronatoegangsbewijs.

Deur open 19.30 | Aanvang concert 20.00 | Speelduur +/- 60 min.
Adres: Bergkerkplein 1, 7411 EN Deventer