PERIFEST 2022

zaterdag, 19 maart, 2022 - 15:00
Kosten: 
18,00 | 20,00
Adres: 
Kunstenlab, Deventer
E-mail organisatie: 

Op zaterdag 19 maart 2022 organiseert De Perifeer de 2e editie van PERIFEST. Een avontuurlijk mini-festival, wat na de eerste succesvolle editie in 2019 jaarlijks zou plaatsvinden, maar vanwege corona 2 jaar langer op zich heeft laten wachten. Dit jaar is PERIFEST eindelijk terug!

Op het programma van deze tweede editie staan opnieuw een aantal bijzondere premières, projecten, optredens en een tentoonstelling. Net als de vorige keer speelt het festival zich af in De Perifeer én bij de inpandige buren van Kunstenlab, in het Havenkwartier van Deventer.

DE AMYGDALA SONATES (PREMIÈRE)
De Amygdala sonates bestaan uit acht sonates, elk gekoppeld aan een psychische stoornis. Componist Hansko Visser, danser Dennis Alexander Schmitz en pianist Reinier van Houdt werken nauw samen in het vormgeven van de composities. Bas Alblas begeleid op contrabas. De Amygdala sonates worden tijdens PERIFEST voor het eerst uitgevoerd.

ABLE NOISE
Alex en George’s experimentele baritongitaar- en drumduo Able Noise komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stemmen, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale en visuele muzikale performance. Vorig jaar speelde Able Noise o.a. op Rewire festival, nu pakken ze je bij de strot tijdens PERIFEST.

IBELISSE GUARDIA FERRAGUTTI
Geboren in Bolivia, opgegroeid in Brazilië, studeerde Ibelisse Guardia Ferragutti achttien jaar lang klassieke piano en tien jaar hedendaagse dans voordat ze afstudeerde aan de Theaterschool in Amsterdam. De laatste 6 jaar heeft ze haar kunstwerken gewijd aan het snijvlak van postkolonialisme, ecologie en earth-based spirituele praktijken. Tijdens PERIFEST komt ze solo, met haar synth en stem.

LYDIA WIERENGA
Lydia Wierenga presenteert haar project en boek ‘A6 murals worldwide’ in een korte tentoonstelling die van 16 t/m 20 maart te zien is in Kunstenlab. Tijdens PERIFEST is Lydia Wierenga aanwezig en is haar boek ‘A6 murals worldwide’ gesigneerd verkrijgbaar.

THE UNSUNG DREAM (PREMIÈRE)
De uitgave ‘The Unsung Dream’ van Reinhold Bogaard is gebaseerd op een gevonden bandopname met populaire klassieke muziek. Track twee werd bovendien gecombineerd en opnieuw gemixt met digitale videobeelden. Deze ‘Winterreise’ wordt tijdens Perifest voor het eerst op groot scherm getoond. The Unsung Dream is uitgegeven als dubbelcassette en op PERIFEST start de verkoop.

UNDERBELLY
Underbelly – de pop-upwinkel van Mariëtte Groot – brengt een prachtige gecureerde selectie platen, boeken, tijdschriften en instrumenten mee naar PERIFEST. Voor verzoeknummers uit haar online catalogus, mail even naar shop@underbelly.nu en Mariëtte neemt het gewoon voor je mee.

Meer informatie en tickets via https://perifeer.org/agenda/perifest-2022/