Rogeri Trio

zondag, 10 april, 2022 - 15:00 tot 16:30
Kosten: 
17,50 Donateurs: 12,50 Jongeren tot 18 jaar gratis
Adres: 
Muziekkring Bathmen, Stichting Muziekkring Bathmen, Kerkplein 3, bathmen, BP7437 AL
E-mail organisatie: 

Op zondag 10 april begroeten we het Rogeri Trio in Bathmen. Dit is een uitgesteld concert van oktober 2020 dat helaas door de Covod 19 pandemie niet door kon gaan.
Het Rogeri Trio bestaat uit Cobi Berculo - viool, Jaap Sytsma - cello en Marjés Benoist - piano. Violiste Cobi Berculo studeerde samen met Jaap Sytsma aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze speelden samen veel kamermuziek o.a. viool-cello's duo's waarbij ze gecoacht werden door hun leraren Davina van Wely, Herman Krebbers en Tibor de Machula. Marjés Benoist studeerde aan het Conservatorium bij Jan Odé, Jan Wijn en Hans Dercksen. Vervolgde haar studie in Rome bij Guido Agosti en studeerde daarna nog 2 jaar aan het Tsjaikovsky Conservatorium in Moskou bij meesterpianist Yevgeny Moguilevsky.
Op het programma van 10 april staat 2 pianotrio’s. Het pianotrio nr. 1 in d kl.t op.49 van Felix Mendelsohn-Bartholdy en het pianotrio in f kl.t op.65. Het eerste pianotrio van Felix Mendelssohn is een van zijn meest geliefde kamermuziekwerken. Op aanraden van een bevriende componist herschreef hij de pianopartij. Mede hierdoor ontstond in 1839 een meeslepend werk met zowel lyriek als vituositeit. Het pianotrio opus 65 van Dvorak uit 1883 wordt wel omschreven als somber, gepassioneerd en dramatisch en van symfonische omvang, maar men hoort ook passages met een lichte toets.