Bergkerkconcert 24 juni 2022 Sinan Arat, ney met derwish-dans

vrijdag, 24 juni, 2022 - 20:00 tot 21:15
Adres: 
Bergkerk, Bergkerkplein 14, Deventer, 7411 EN
E-mail organisatie: 

Het zesde Bergkerkconcert van 2022 op 24 juni a.s. belooft bijzonder te worden! Het zal worden verzorgd door Sinan Arat (ney en zang) die wordt begeleid door Kenan Arat (gitaar) en soefi derwisjdans door derwisj Osman. Het concert is zowel live bij te wonen als ook zoals gewoonlijk via een livestream gratis online te volgen.

Sinan Arat is een neyspeler (de mystieke rietfluit) en zanger. Hij is geboren in Turkije en heeft de ney gestudeerd aan het klassieke Ottomaanse muziek conservatorium aldaar. Hij heeft zijn meestergraad gehaald aan de Hogeschool Codarts in Rotterdam onder leiding van de legendarische bansuri-maestro Pandit Hariprasad Chaurasia en
ney-meester Kudsi Erguner. Een diepgaande reflectie op / van de oorspronkelijke Anatolische volksmuziek, de Ottomaanse en Indiase klassieke muziek, maar ook meer recente, experimentele muziekvormen en cross-over muziekstijlen hebben zijn meesterschap gevormd. Sinan gelooft dat muziek een onzichtbare brug vormt van adem, waardoor wij allen met elkaar verbonden zijn. Binnen die authentieke dimensie kunnen wij een levenswijze vol liefde creëren. Naast zijn Soefi muziekoptredens verzorgt hij ook soundtracks voor film- theater- en documentaires. Op televisie was hij o.a. te gast bij Vrije Geluiden, NBE Nieuwjaarconcerten, Podium Witteman en De Wereld draait door.

Kaarten kosten € 10 per stuk, jongeren tot 27 jaar, leden CDS en bewoners AZC betalen € 5. Reserveren is niet meer nodig. Het concert zal ook via livestream gratis te bekijken zijn op vrijdagavond 24 juni vanaf 20.00 uur op www.bergkerkconcerten.nl.

Deur open 19.30 | Aanvang concert 20.00 | Speelduur +/- 60 min.
Adres: Bergkerkplein 14, 7411 EN Deventer

In de Deventer Bergkerk is in 2021 een nieuwe concertserie gestart onder de naam Bergkerkconcerten. De concerten vinden plaats op elke laatste vrijdag van de maand en bieden een kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en traditionele/wereldmuziek.