Viool- piano Floor le Coultre en Maarten Hengst

zaterdag, 7 mei, 2022 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
Vrije toegang. Giften worden gewaardeerd
Adres: 
Penninckshuis, Brink 89, Deventer

Pianist Maarten den Hengst en violiste Floor Le Coultre spelen sinds het voorjaar van 2017 samen. Ze ontmoetten elkaar als solisten in het Triple concert van Beethoven. Sindsdien bundelen ze hun krachten in het uitgebreide repertoire voor viool en piano.

Floor Le Coultre, benoemd tot Jong Muzikaal Talent Nederland in 2011, heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief kamermusicus. Ze studeerde bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho, Pavel Vernikov en Ilya Grubert. In 2014 sloot ze haar studie af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’. Floor heeft verschillende prijzen gewonnen en trad op in concertzalen in China, Europa, Zuid-Amerika en de USA.

Maarten den Hengs is naast zijn liefde voor het solo piano repertoire tevens een veelgevraagd kamermusicus in alle mogelijke bezettingen. Hij concerteerde op verscheidene nationale en internationale festivals. Hij won prijzen op nationale en internationale concoursen zoals het Prinses Christina Concours, het YPF-pianoconcours, het Vriendenkrans concours, het Grachtenfestival concours en het Tbilisi International Piano concours in Georgië.