“Klank van vrede” door Deventer Vocaal Ensemble

zondag, 1 mei, 2022 - 16:00
Kosten: 
Entree kost €15,00, inclusief een programmaboekje. Kaarten (vrije zit) zijn te verkrijgen via www.deventervocaalensemble.nl.
Adres: 
Bergkerk

Met dit concert willen we stilstaan bij de nationale dodenherdenking en bij het oorlogsgeweld in Oekraïne.
Ook zal in dit concert de compositie “Klankstad” voor het eerst te horen zijn. Deze compositie is speciaal voor het Deventer Vocaal Ensemble geschreven door voormalig Deventer stadsdichter Johanneke ter Stege en componist Hayo Boerema (tevens organist van de Laurenskerk in Rotterdam).
Aanleiding voor deze compositie is de coronacrisis en wat dit voor ons koor betekend heeft.

Te horen zijn het Requiem van Fauré, “Klankstad” van ter Stege / Boerema en “Dona nobis pacem” van Peteris Vasks. Het concert staat onder leiding van Elske te Lindert en wordt begeleid door Līga Vilmane (orgel) en een strijkersensemble onder leiding van Peter van Praagh.
Het concert begint om 16.00 uur, de kerk is open om 15.30 uur.

Alle gegevens op een rijtje:
- Titel: “Klank van vrede”
- Programma: Het Requiem van Fauré, “Klankstad” van ter Stege / Boerema en “Dona nobis pacem” van Peteris Vasks
- Uitvoerenden: Het Deventer Vocaal Ensemble onder leiding van Elske te Lindert, met Līga Vilmane op orgel en strijkersensemble onder leiding van Peter van Praagh.
- Locatie: Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer. Ruime parkeergelegenheid beschikbaar bij het nabijgelegen winkelcentrum de Boreel.
- Aanvang: 1 mei 2022, 16:00 uur. De zaal gaat om 15:30 uur open.
- Kaartjes: Vrije zit; €12,50 (vrienden van het DVE, CJP), €15,00 (voorverkoop en aan de zaal), €5,00 (kinderen tot 12 jaar).