Stichting Kamermuziek Deventer: Klaartje van Veldhoven, sopraan en Paul Komen, piano

woensdag, 15 maart, 2023 - 20:00 tot 22:00
Kosten: 
Volwassenen: 29,50 euro; jeugd t/m 18 jaar: 9,-- euro. Inclusief programma, garderobe en pauzedrankje.
Adres: 
Deventer Schouwburg/Grote Zaal, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ

Programma:
Claude Debussy - Proses lyriques, Ariettes oubliées
Claude Debussy - Images Boek II
Francis Poulenc - Banalités, Fiançailles pour rire, Métamorphoses

Een sopraan geroemd om haar heldere zangstem en een pianist die gespecialiseerd is in het spelen op historische instrumenten.

Klaartje van Veldhoven trad al op jonge leeftijd op in concertzalen in binnen- en buitenland. Zij wordt geroemd om de helderheid van haar zangstem, haar liefde voor muzikale avonturen en haar eerlijke interpretaties. Het avontuurlijke vinden wij terug in haar repertoire, dat zich uitstrekt van barok en klassiek tot en met hedendaags, inclusief jazz en improvisatie. Ook schreef zij voor haar cd ‘Normal gets you nowhere’ eigen teksten. De genoemde diversiteit blijkt eveneens uit de musici met wie zij samenwerkt, zoals Ton Koopman, Sigiswald Kuijken en de Nederlandse Bachvereniging, maar tevens improviserende musici als Rembrandt Frerichs, Maarten Ornstein en Tony Overwater. Zij treedt op in liedrecitals, als soliste bij orkesten en werkt mee aan muziektheater producties.

Paul Komen debuteerde op dertienjarige leeftijd als uitvoerend musicus tijdens een radio-opname met composities van Bach en Skrjabin. Hij studeerde bij o.a. Jan Wijn, György Sándor en György Sebök. Paul Komen specialiseerde zich tevens in het spel op historische instrumenten en nam deel aan diverse festivals voor oude muziek, waaronder het Festival voor Oude Muziek in Utrecht. Hij heeft een internationale carrière als solist en kamermuziekspeler en vormt een pianoduo met de Georgische pianiste Nata Tsvereli. Tevens is hij als docent verbonden aan het conservatorium in Groningen en aldaar ook artistiek leider van het Peter de Grote Festival.

Uitgebreide informatie vindt u op www.kamermuziek-deventer.nl
Info & kaartverkoop:
https://deventerschouwburg.nl/programma/veldhoven-komen-kamermuziek