PHION - Otto Tausk dirigeert Prokofjev en Stravinsky

dinsdag, 17 mei, 2022 - 20:00 tot 22:00
Kosten: 
€ 30,-
Adres: 
Deventer Schouwburg, Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ
E-mail organisatie: 

PHION - Otto Tausk dirigeert Prokofjev en Stravinsky

Voorafgaand is er een gratis inleiding te bezoeken.
Wel even reserveren voor een plekje: https://bit.ly/3vYm18Q

Maria Milstein speelt Prokofjev:

Halve finaliste tijdens de Koning Elisabethwedstrijd in 2012, een fellowship van de Borletti-Buitoni Trust in 2016 en trotse bezitter van de Nederlandse Muziekprijs 2018: in een notendop de indrukwekkende carrière van de Russische, maar al lange tijd in Nederland wonende violiste Maria Milstein. Met Phion onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk maakt zij in het voorjaar een opname van de beide vioolconcerten van Prokofjev.

In dit programma speelt zij het Tweede Vioolconcert. Een werk van grote contrasten, met een andante als een weemoedig verstild pas de deux zonder dansers en een finale als een wild woeste Russische volksdans.

Otto Tausk in Frankrijk:

De overige werken van het concert zijn allemaal van Franse oorsprong. Geen balletmuziek zo aansprekend, kleurrijk en meeslepend als Stravinsky’s verbeelding van het Russische volkssprookje over de Vuurvogel. De première in Parijs betekende één van de grootste successen van het befaamde gezelschap Ballet Russes van Serge Diaghilev en maakte Stravinsky tot één van de bekendste componisten van de nog jonge 20e eeuw. Klein maar fijn is Ravels beroemde pavane op de dood van een koningsdochter. En toepasselijker dan met Debussy’s impressionistische kijk op de lente kan dit voorjaarsconcert van Phion met Otto Tausk niet beginnen.

Concertprogramma:

Debussy - Printemps
Prokofjev - Vioolconcert 2
Ravel - Pavane pour une infante défunte
Stravinsky – Suite uit De vuurvogel (1945)