Huygens Vocaal Ensemble zingt werken Hattemer dirigent en componist

zondag, 19 juni, 2022 - 15:30
Adres: 
Bergkerk

Hans Tijssen viert dit jaar zijn zesde lustrum als dirigent en componist en het Huygens Vocaal Ensemble bestaat dit jaar 25 jaar.
Om dit bijzondere moment te markeren zal het koor op 17, 18 en 19 juni een veelzijdig programma uitvoeren. Naast belangrijke koor- en instrumentale werken van Tijssen zullen enkele koorcomposities van Wesley, Elgar en Distler centraal staan. Drie componisten die hem in het bijzonder inspireren.

Al meer dan 30 jaar is creatief denker Hans Tijssen actief als componist, dirigent, zanger en bedenker van multidisciplinaire programma’s. Het zijn concerten met veel nieuwe en toegankelijke muziek voor een breed publiek op vaak verrassende locaties. Zo richtte hij 25 jaar geleden het Huygens Vocaal Ensemble op om op projectbasis eigen werk te kunnen uitvoeren. In de eerste vijf jaar is het ensemble snel uitgegroeid tot een gewaardeerd koor. Inmiddels zijn ze een begrip in de regio.

Een terugblik op de afgelopen 25 jaar laat een indrukwekkende hoeveelheid creatieve producties zien. Vele nieuwe composities van Tijssen hebben hun première beleefd tijdens deze producties. Ook andere koren, zoals onlangs vrouwenkoor Hera, hebben premières van zijn werk verzorgd. Met zijn brede muzikale kennis en ervaring werkt Hans aanstekelijk, wat blijkt uit uitdagende samenwerkingsprojecten in Nederland en ver daarbuiten.

In het afgelopen coronajaar heeft Tijssen een aantal nieuwe werken gecomponeerd waarvan het koorwerk ‘I Wonder’ en de ‘Orgel Sonate’ in juni hun premières zullen beleven. De organist Mannes Hofsink zal zijn medewerking verlenen aan deze concerten.

De werken van Tijssen vormen een uitdaging voor de uitvoerenden maar zijn tegelijkertijd toegankelijk voor de luisteraar. De ontroerende werken komen goed tot hun recht in de voor komende concertserie gekozen locaties.

Concerten:
17 juni Hattem Grote kerk 20.30u
18 juni Zwolle Plantagekerk 20.30u
19 juni Deventer Bergkerk 15.30u

Meer informatie is te vinden op de website van het Huygens Vocaal Ensemble: www.huygensmusic.nl . Hier kunnen ook kaarten worden besteld.