Kamermuziek | Goldmund Quartett - Met werken van Webern, Haydn en Mendelssohn

woensdag, 16 november, 2022 - 20:00
Kosten: 
€ 29,50
Adres: 
Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ
E-mail organisatie: 
Het Goldmund Quartett wordt gerekend tot de meest boeiende jonge strijkkwartetten van dit moment geprezen om de overtuigende interpretaties van grote klassieke, romantische en moderne werken.

A highly individual musicality that speaks to the audience.

Het Goldmund Quartett is in 2009 opgericht en wordt gerekend tot de meest boeiende jonge strijkkwartetten van dit moment. In de ruim tien jaren van zijn bestaan won het kwartet vele prijzen en onderscheidingen. Tevens werden er veel concertreizen ondernomen, binnen Europa, maar ook naar China, Australië, de Verenigde Staten en Canada. Ook Nederland werd bezocht.

Paganini Kwartet

Het Kwartet was één van de ontdekkingen van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam 2020, waar het grote indruk maakte met een bevlogen uitvoering van Mendelssohn. De leden van het kwartet bespelen de vier Stradivarius-instrumenten die bekend staan als het ‘Paganini Kwartet’. Ooit eigendom van Nicolò Paganini, nu door de Nippon Music Foundation ter beschikking gesteld aan het Goldmund Quartett.

Het Kwartet wordt geprezen om zijn voortreffelijke spel, veelzijdigheid, homogeniteit en overtuigende interpretaties van de grote klassieke, romantische en moderne werken voor strijkkwartet. Genoemde stijlperiodes weerspiegelen zich in het programma van dit concert. De beide composities van Webern, respectievelijk uit 1905 en 1911-13, tonen in al hun schoonheid een intrigerende ontwikkeling van de componist, maar ook van de muziekgeschiedenis – van Weense laat-Romantiek naar vroeg 20ste eeuwse magische klankpoëzie.