Kamermuziek | Kolja Lessing (viool) & Sebastiaan Oosthout (piano) - Met werken van o.a. Szymanowski en Debussy

donderdag, 15 december, 2022 - 20:00
Kosten: 
€ 29,50
Adres: 
Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ
E-mail organisatie: 
Een bijzonder veelzijdig duo; De Nederlandse pianist Oosthout die al optreedt sinds 1989 en de Duitse violist Lessing die tevens pianist, componist en docent is en wetenschappelijk werk levert.

Twee uiterst veelzijdige musici die zowel solo als gezamenlijk overal ter wereld optreden

De Duitse violist Kolja Lessing is één van de veelzijdigste musici van deze tijd. Naast eminent vioolsolist en kamermuziekspeler is hij pianist, componist en docent viool en kamermuziek. Hij heeft een verfijnd gevoel voor bijzondere programmasamenstellingen, waarbij vooral zijn thematisch georiënteerde solorecitals opvallen. Ook zijn wetenschappelijk werk is van belang. Kolja Lessing ontving meerdere prijzen voor zijn toewijding aan het werk van vergeten en veronachtzaamde componisten, onder wie Franz Schreker en diens leerlingen. Tevens verzorgde hij de premières van talrijke, speciaal voor hem geschreven werken voor viool. De samenwerking met o.a. de Hongaarse violist en componist Zoltán Székely was voor hem een belangrijke artistieke inspiratiebron, hetgeen ook geldt voor de componisten Berthold Goldschmidt en Ignace Strasfogel.

Sebastiaan Oosthout is een Nederlands concertpianist en muziekdocent. Als talentvol kind kreeg hij aanvankelijk les van zijn moeder en later van zijn vader. In 1989 verscheen zijn eerste cd. Na zijn studie in Boston, gestart in begin jaren 1990, trad hij op in Rusland, Duitsland en de Verenigde Staten. Sinds 2005 treden Kolja Lessing en Sebastiaan Oosthout regelmatig samen op in binnen- en buitenland.