Kamermuziek | Christian Poltéra (cello) & Ronald Brautigam (piano) - Met werken van o.a. Brahms en Röntgen

woensdag, 11 januari, 2023 - 20:00
Kosten: 
€ 29,50
Adres: 
Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ
E-mail organisatie: 
Deze twee succesvolle (solo) musici speelden beiden eerder al eens in de Kamermuziek serie. Hun relatie kenmerkt zich door wederzijdse sympathie. Nu komen ze samen dit keer in Deventer terug.

Werken van Brahms & Röntgen op cello en piano

Christian Poltéra studeerde bij Nancy Chumachenco, Boris Pergamenschikow en Heinrich Schiff. Hij ontving in de beginjaren van zijn carrière, in 2004, de Borletti-Buitoni Trust Award en was BBC New Generation Artist. Hij soleert bij vele bekende orkesten en speelt graag samen in kamermuziekverband. In 2003 was hij te gast in de series van Stichting Kamermuziek Deventer tijdens een concert waaraan ook Janine Jansen meewerkte. Hij maakte tal van opnamen, van onder meer de celloconcerten van Dvořák en Sjostakovitsj.

Ronald Brautigam bespeelt op het hoogste niveau zowel de moderne vleugel als de verschillende generaties fortepiano’s. Specialist in werk van Haydn, Mozart en Beethoven, maar ook solist in pianoconcerten van Sjostakovitsj, Hindemith, Martin en Rachmaninoff. Hij legde o.a. veel cycli op plaat en cd vast, waarvoor hij talrijke onderscheidingen ontving. Ook Ronald Brautigam trad eerder op in de serie van de Kamermuziek: in 2018 speelde hij sonates van Beethoven uit verschillende scheppingsperiodes en gebruikte daarbij een vroegere en een latere fortepiano. Julius Röntgen (1855-1932) was een waar pleitbezorger van de muziek van Johannes Brahms (1833-1897). Tijdens de jaren 1884 en 1885 werkten zij in Amsterdam ook samen. Hun relatie kenmerkte zich door wederzijdse sympathie. Daarnaast tonen de vroege werken van de 22 jaar jongere Röntgen de invloed van o.a. Brahms.