Un mari a la porte. Opera in één bedrijf van Jacques Offenbach

zondag, 25 september, 2022 - 11:30 tot 13:15
Kosten: 
€ 22,= (t/m 18 jaar gratis entree)
Adres: 
Kapel op 't Rijsselt, Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, Eefde (tussen Deventer en Zutphen), 7211LC
E-mail organisatie: 
opera operette un mari a la porte van Jacques Offenbach

De Academy, een internationale opera- en operetteopleiding, is een samenwerkingsverband tussen de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, het Concertgebouw en de Nationale Opera. Studenten van de opleiding soleren in deze vrolijke klucht waarin jaloerse echtgenoten, schuldeisers en onschuldige meisjes een hoofdrol spelen. 
Theater Hanzehof, het Operaplatform Gelderland-Overijssel en de Kapel op ’t Rijsselt openen hiermee gezamenlijk het concertseizoen 22/23.

Jacques Offenbach (1809-1880) was een Franse componist/cellist van Duitse afkomst. Hij geldt als een van de scheppers van de operette. Hij schreef vele, vooral komische opera’s. Zijn producties waren van een ongeëvenaarde muzikale verve en vol met satirische ironie. Un mari a la porte is een zeer vermakelijke zogenaamde vergissingscomedie, in die tijd een veel gebruikte stijlvorm. Het verhaal speelt zich in de slaapkamer van een pasgetrouwd stel, met alle komische misverstanden die daarbij denkbaar zijn. 
Het concert wordt voorafgegaan door een korte inleiding door Ben Coelman, hoofd educatie van de Nederlandse Reisopera.

NB: dit concert vindt bij wijze van uitzondering plaats in de Buitensociëteit van theater Hanzehof, Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen