Four in one, jubileumconcert 35 jaar blokfluitensemble Brisk m.m.v. organist Laurens de Man

zondag, 23 oktober, 2022 - 11:30 tot 13:15
Kosten: 
€ 22,= (t/m 18 jaar gratis entree)
Adres: 
Kapel op 't Rijssel;t, Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, Eefde (tussen Deventer en Zutphen), 7211 LC
E-mail organisatie: 
Jubileumconcert Vrisk

Jubileumconcert 35 jaar Brisk: Four in one

Four in one is het motto van dit jubileumconcert, maar de term verwijst ook naar de canon, de bekende muzikale vorm vier-in-een. Door na elkaar één melodie in te zetten ontstaat een meerstemmig geheel. Brisk behoort al decennia tot de (inter)nationale top. In dit concert wordt het kwartet bijgestaan door organist Laurens de Man. Hij bespeelt in z’n eentje alle fluiten van het orgel. Op het programma staan fuga’s van Dufay en Obrecht, polyfone motetten van da Palestrina en natuurlijk ontbreekt Bach niet met o.a. Die Kunst der Fuge. Ook hedendaagse componisten hebben werk geschreven voor het jubilerende Brisk.

Brisk betekent levendig en wakker. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit over Brisk. Variatie in stijl en sfeer, virtuositeit en luchtigheid, zijn de ingrediënten voor een concert van Brisk. Het kwartet omringt zich altijd met een enorme verzameling blokfluiten. Sinds de oprichting in 1986 gaf Brisk talloze concerten op podia en festivals over de gehele wereld.
Organist Laurens de Man speelt werk van o.a. Schumann, Byrd en Bach. Ensemble en orgel samen brengen “4 blokfluiten + orgel”, een werk van Cipriano de Rore.