Zangeres Magda Mendes + ensemble: com o vento, liedjes van de wind

zondag, 11 juni, 2023 - 11:30 tot 13:15
Kosten: 
€ 22,= (t/m 18 jaar gratis entree)
Adres: 
Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, Eefde (tussen Deventer en Zutphen), 7211 LC
E-mail organisatie: 
Magda Mendes: liedjes van de wind

De Portugese zangeres Magda Mendes neemt het publiek mee op een muzikale reis begeleid door de Portugese Zuidwestenwind de Sudoeste. De reis voert langs de stranden van de Algarve, de kurkeiken van de Alentejo, de steegjes van Lissabon waar de fado klinkt, en de bergen van haar vader in het Noorden, met als belangrijkste element: de melancholie.
Magda won in 2018 de Gouden Notekraker Muziekprijs. Ze woont in Nederland en zingt over haar vaderland. In haar liedjes strijden diepgang, weemoed en verlangen om voorrang.

Marga Mendes wil liever geen fado-zangeres worden genoemd. Natuurlijk houdt ze van deze voor haar geboorteland Portugal zo kenmerkende muziek, maar die benaming alleen zou haar als zangeres onvoldoende recht doen.
De concertserie met het programma Oliveiras moest – inclusief het concert in de Kapel op ’t Rijsselt – in 2019 ruw worden onderbroken vanwege corona.
Ook in haar nieuwe programma Com o vento staat Portugal centraal, evenals de melancholie die zo aan die Zuid Europese cultuur is verbonden.
Een passende afsluiting van het concertseizoen in de Kapel, en alvast een opstapje naar de zomer.