Het nieuwe jaar in met koper, orgel en slagwerk in de Bergkerk

zaterdag, 7 januari, 2023 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
Vrije inloop. Uw gift aan het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld.
Adres: 
Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer, 7411 EN
Sweelinck

Zaterdagmiddagconcerten Deventer wijdt met het Sweelinck Koperkwintet 2023 in. De vijf koperblazers, begeleid door een organist en slagwerker blazen ons dan het nieuwe jaar in. Dat doen ze met een daverend muzikaal tafereel dat de fraaie Bergkerk vult met koper- en orgelklanken.

Op het programma staan o.a. werken van: Charpentier, Bach, Balbastre, Praetorius, Bruckner, Manfredini. En natuurlijk ontbreekt bij dit nieuwjaarsconcert Händel niet

Dit ensemble is opgericht om orgelmuziek letterlijk nieuw leven in te blazen. Het kwintet treedt dus op in combinatie met organist en slagwerker. Voor deze unieke bezetting bestaat geen bladmuziek en daarom schrijven de leden van het kwintet al hun arrangementen zelf.

Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar is dit ensemble nog erg jong. De vijf blazers zijn al een 5-tal jaren bekenden van elkaar door het samenspelen in allerlei orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest en Jeugdorkest Nederland, wat de unieke situatie veroorzaakt dat de leden afkomstig zijn van de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Maastricht.

Door hun goede herinneringen aan hun tijd in het Sweelinck Studentenorkest heeft het kwintet doen besluiten zich naar Nederlands grootste componist én organist J.Pzn. Sweelinck (1562-1621) te vernoemen.

Bezetting:
Sebastiaan Haverkate Trompet
Sander Beens Trompet
Hugo Pieters Hoorn
Niels Jacobs Trombone
Coen van den Bos Tuba
Jarick Bruinsma Pauken/slagwerk
Maarten Wilmink Holtgräve-orgel