Stichting Kamermuziek Deventer: Klenke Quartett en Harald Schoneweg, altviool

maandag, 9 oktober, 2023 - 20:00 tot 22:00
Kosten: 
Volwassenen: 29,50 euro; CJP, jeugd t/m 18 jaar: 9,-- euro. Inclusief programma, garderobe en pauzedrankje.
Adres: 
Deventer Schouwburg/Grote Zaal, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ

Klenke Quartett (strijkkwartet)
Harald Schoneweg, altviool

Programma:
- U.C. Erkin: Strijkkwartet (1935-36)
- J. Brahms: Strijkkwartet nr. 2 in a, op. 51/2
- W.A. Mozart: Strijkkwintet in C, KV 515

Het Klenke Quartett speelt vanaf de oprichting in 1991 in ongewijzigde samenstelling. Sinds het debuut in 1994 nam het kwartet deel aan belangrijke festivals in Duitsland en ondernam het vele concertreizen in Europa en (ver) daarbuiten. Het trad, samen met Harald Schoneweg, reeds eerder op in onze serie; in 2011, 2017, 2018 en 2022, met strijkkwintetten van Vaughan Williams, Mozart en Brahms, alsmede strijkkwartetten van o.a. Schumann, Brahms, Tsjaikovski, Debussy en Ravel. De talrijke door het Klenke Quartett uitgebrachte cd’s oogstten veel lof. Vele daarvan werden bekroond. Ook moderne en hedendaagse werken staan op het repertoire van dit ensemble. Over hun spel werd geschreven: ‘Ideale Balance von Intellect und Gefühl’, en ‘Vier gelijkwaardige, getalenteerde musici, die het samenspel op een fantastische, zelfs buitengewone manier beheersen…Feilloos op elkaar afgestemd.’
Altviolist Harald Schoneweg completeert het kwintet. Hij studeerde viool bij o.a. Igor Ozim, Nathan Milstein en Sándor Végh. Harald Schoneweg is hoofdvakleraar kamermuziek aan de Musikhochschule in Keulen en een veelzijdig kamermuziekspeler. Voor het Klenke Quartett is hij (naast o.a. Norbert Brainin) een belangrijke coach geweest.
Als kwintet voltooien de musici tijdens dit concert hun Deventer cyclus van de complete strijkkwintetten (vijf in getal) van Mozart!

Wijzigingen voorbehouden.

Meer informatie vindt u op www.kamermuziek-deventer.nl

Info & kaartverkoop Deventer Schouwburg: https://deventerschouwburg.nl/programma/kamermuziek-klenke-quartett-hara...