Stichting Kamermuziek Deventer: Wiener Mozart Trio (piano, viool, cello)

maandag, 15 april, 2024 - 20:00 tot 22:00
Kosten: 
Volwassenen: 29,50 euro; CJP, jeugd t/m 18 jaar: 9,-- euro. Inclusief programma, garderobe en pauzedrankje.
Adres: 
Deventer Schouwburg/Grote Zaal, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ

Programma:
- W.A. Mozart: Pianotrio in G, KV 564
- R. Schumann: Fantasiestücke, op. 88
- A. Dvorák: Pianotrio nr. 1 in Bes, op. 21

Het Wiener Mozart Trio werd opgericht in het Mozart-jaar 1991, met als violist Leonid Sorokow. In 2008 verliet Sorokow het Trio en volgde Daniel Auner, zoon van Irina en Diethard Auner, hem op. Het ensemble treedt op in de belangrijke muziekcentra van Europa en daarbuiten, o.a. Azië. Ook neemt het frequent deel aan muziekfestivals.
De musici beschouwen het als hun roeping muziek als een spontane en oorspronkelijke ervaring over te brengen. Voor hen staat de persoonlijk-muzikale verhouding tot elkaar voorop. De ontwikkelde gemeenschappelijke muzikale taal én de specifieke klankstijl karakteriseren het familie-ensemble, met als resultaat een muzikaal vrije en onconventionele interpretatie van grote intensiteit. Daarmee hebben zij een groot publiek vertrouwd gemaakt met alle periodes, stijlen en mogelijkheden van muzikale expressie, zich uitstrekkend van de grote Weense klassieken -met Mozart als een van de vroegste componisten van het genre pianotrio- tot hedendaags.
Het Wiener Mozart Trio trad eerder op in onze serie, in 2000 en 2011, met gedenkwaardige uitvoeringen van pianotrio’s van Mozart, Clara Schumann-Wieck, Schubert, Arensky en Smetana. Tijdens het concert van deze avond klinken er onder andere werken van de echtgenoot van Clara Schumann-Wieck en de naamgever van het optredende Trio, Wolfgang Amadeus Mozart.

Wijzigingen voorbehouden.

Meer informatie vindt u op www.kamermuziek-deventer.nl

Info & kaartverkoop Deventer Schouwburg: https://deventerschouwburg.nl/programma/wiener-mozart-trio-kamermuziek

PRELUDIUM. Stadsbeiaardier Bauke Reitsma zal op zaterdag 13 april 2024 (zie aldaar) tijdens zijn beiaardbespeling vooraf reflecteren op het hierboven aangekondigde kamermuziekconcert.
Evenals het Wiener Mozart Trio zal hij werken spelen van de drie componisten Mozart, Schumann en Dvorák.