Kerstzang door het Vrouwenkamerkoor Hera (20:00 uur)

zondag, 24 december, 2023 - 20:00 tot 21:00
Kosten: 
Gift na afloop
Adres: 
Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer

Het Vrouwen-kamerkoor Hera met Raghna Wissink als dirigente zingt deze avond het publiek de kerstdagen in met hun programma Wolcum. 

Onder begeleiding van harpiste Marleen de Bakker klinkt deze avond onder andere de bekende cyclus A Ceremony of Carols van Benjamin Britten.  Naast deze Ceremony of Carols zingt Hera over Moeder en Kind werken van de componisten Harris, Tamblyn, Duruflé, Voorn, Hommes en Kostiainen. Ook Stille Nacht zal natuurlijk niet ontbreken. 

Uiteraard wordt u uitgenodigd enkele liederen mee te zingen!   Een kwartier voorafgaand aan het optreden zal Hera enkele meezing-kerstliederen met u oefenen. Zie voor het meezingen de bijlage in het programmaboekje dat u bij binnenkomst krijgt uitgereikt

We verwachten veel bezoekers, dus kom op tijd. De kerkzaal gaat om 19:00 uur open.

In het kerstfeest en dit concert staat de geboorte van het Licht centraal. Een klein, kwetsbare lichtje in de duisternis, dat hoop geeft en met voldoende zorg en toewijding zijn potentie kan waarmaken en uit kan groeien tot een bron van licht, liefde en vrede.

Over Hera: De passie voor het zingen van uitdagende muziek op hoog niveau is wat de zangeressen van Vrouwenkamerkoor Hera verbindt. Het ensemble werd in 2019 opgericht door dirigente Raghna Wissink en gooide vanaf het eerste concert hoge ogen met interessant, veelstemmig, klassiek en eigentijds a capella repertoire. De programmering van Hera bestaat uit koorconcerten en grensoverschrijdende kunstprojecten in samenwerking met andere kunstenaars en (kunst)disciplines.