Com o Vento Magda Mendes Portugese muziek

zaterdag, 15 juli, 2023 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
Vrije inloop. Bij vertrek wordt een gift gevraagd.
Adres: 
Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer, 7411EN
Portugese muziek Magda Mendes  Deventer

De in Portugal geboren zangeres Magda Mendes laat u met het programma Com o vento kennis maken met liedjes die de wind haar leerde. In Com o vento staat Portugal centraal, evenals de melancholie die zo aan de Zuid-Europese cultuur is verbonden. Een optreden dat u niet mag missen!

Ze neemt u mee op een muzikale reis begeleid door de Portugese Zuidwestenwind, de "Sudoeste". De reis voert langs de stranden van de Algarve, de kurkbomen van de Alentejo, de steegjes van Lissabon waar de Fado klinkt, de olijfbomen van haar vader en de bergen van het Noorden.
Al deze elementen zijn terug te horen in haar stem en in haar zelfgeschreven liedjes die speciaal voor dit programma zijn gearrangeerd door gitarist Ward Veenstra voor een nieuwe bijzondere bezetting bestaande uit viool, cello en gitaar. Uitgevoerd in internationale bezetting: Magda Mendes (vocalen, ukelele, percussie) Ward Veenstra (akoestische en Portugese gitaren), Gustava Cabrera (viool) en Aleksandra Kaspera (cello).

Magda won in 2018 de Gouden Notekraker. Dit is een jaarlijkse prijs waarmee Nederlandse musici en acteurs elkaar eren voor de meest opvallende, artistieke dan wel smaakmakende uitingen van het voorgaande jaar. De nominatie volgde op het verschijnen van Mendes' cd Oliveiras.

In haar liedjes strijden diepgang, weemoed en verlangen om voorrang. De Portugese zangeres die al twee decennia in Rotterdam woont maakt kleinschalige, autonome producties. Samen met haar vaste gitarist en co-auteur Ward Veenstra bracht ze onder haar eigen naam drie albums uit: documentaire en muziek Casa da Bôxa (2011), fadoklassiekers Silêncio (2015) en het persoonlijke Oliveiras (2018) waarmee ze langs de grote podia in Nederland toerde.