Bergkerkconcert door Mikail Aslan Ensemble

vrijdag, 6 oktober, 2023 - 20:00 tot 21:30
Kosten: 
€ 15
Adres: 
Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer, 7411 ET
E-mail organisatie: 

Het derde Bergkerkconcert van 2023 op 6 oktober om 20.00 uur in de Bergkerk wordt verzorgd door Mikail Aslan. Hij is afkomstig uit een alevitische familie in Dersim en is één van de meest populaire Koerdische muzikanten van dit moment. Hij is de laatste tijd bekend geworden door radio-optredens bij onder meer SWR, WDR en BR in Duitslan.

Sinds zijn jeugd is Mikail Aslan geïnteresseerd in de muziek van zijn vaderland aan de bron van de Eufraat. Hij studeerde Europese klassieke muziek in Duitsland - gitaar als hoofdvak en saxofoon als bijvak, terwijl hij tegelijkertijd zijn techniek ontwikkelde op de driesnarige tenbûr luit met lange hals. In zijn muziek smelten de invloeden van zijn geboorteland samen met moderne klassieke elementen om zo nieuwe klanken te creëren, maar het authentieke en mystieke karakter blijft daarbij ook behouden. Aslan is tot op de dag van vandaag trouw gebleven aan zijn moedertaal en zingt in het Zazaïsch. Hij behoort daarmee tot de eerste generatie Koerdische Zazaïsche-kunstenaars die strijden tegen het verdwijnen van hun eigen cultuur.

Mikail Aslan wordt bij dit concert begeleid door een ensemble, bestaande uit Emrah Oğuztürk (kaval, duduk), Susanne Hirsch (elektrische bas) en Erdem Pancarci (percussie).