Cappella Breda

zaterdag, 23 maart, 2024 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
Na afloop wordt u om een gift gevraagd om de kosten te dekken.
Adres: 
Broederenkerk, Broederenstraat 20, Deventer, 7411LB

Cappella Breda is een graag gehoord kamerkoor, zowel voor oude als eigentijdse muziek. De leden bestaan uit geschoolde zangers en zangeressen, waarvan een aantal ook solistisch optreden. Met Ben Martin Weijand achter de vleugel en met dirigente Elisabeth Blom.

Programma in de Broederenkerk:
- Kyrie uit Hohe Messe. S. Bach
- Via Crucis F. Liszt
- Crucifixus A. Lotti
- Warum ist das Licht gegeben J. Brahms
- Geistliches Lied J. Brahms 

Cappella Breda werd in 1976 opgericht door Daan Manneke, die in 2017 afscheid van het koor nam en werd opgevolgd door Elisabeth Blom. Met veel toewijding zet ze het werk van Manneke voort en breidt dit uit naar het verkennen van ongebaande wegen, zoals het uitvoeren van ander repertoire en samenwerking met verschillende musici en kunstdisciplines. Elisabeth is dirigente en vocal coach tegelijkertijd: het werken aan een muzikale topprestatie wordt ondersteund door het verbeteren van de individuele vocale techniek.
Het koor was op vele plaatsen in Nederland te horen en gaf tevens optredens in Antwerpen, Parijs, Bologna en Barcelona. Hoogtepunten in de afgelopen jaren waren de succesvolle theatrale voorstelling tijdens de cultuurnacht in Breda in 2020, diverse concerten door heel Nederland met het programma ‘Sounds from Estonia’ (met onder andere het spectaculaire ‘Curse upon iron’ van Veljo Tormis), de bijzondere concerten ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Daan Manneke. In 2022 werkte het koor samen met barok-orkest Apollo Ensemble in een uitvoering van ’Membra Jesu Nostri’ van Buxtehude, met alle solisten uit het koor. In 2023 stond onder meer  het programma “La couleur Française” op onze lessenaars. Een a capella programma met Franstalige muziek van componisten zoals Diepenbrock,  Glass, Hindemith, Manneke en Ravel. 

Koorleden

Sopranen         Hanne Baauw, Marloes Buitendijk, Sang Mee, Loes van Oosterhout, Tilly Verbraak, Josje Zwaans,

Alten                Maud van Hest, Wil Jurgens, Annet Kleinjan, Mirjam Roovers, Monica Tecklenburg

Tenoren           Jos Akkermans, Jan van den Boom, Pieter Helmhout, Piet IJpelaar, Henk van der Velde, Lucas Weterings

Bassen            Rob Rasenberg, Jan Willem Spijkman, Kees-Jan Stapel, Antoine De Thouars, Floris Visscher