Kamermuziek | Sebastiaan Kemner (trombone) & Andrea Vasi (piano)

dinsdag, 11 oktober, 2022 - 20:00
Kosten: 
€ 29,50
Adres: 
Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ
E-mail organisatie: 
Gelauwerd musicus Sebastiaan Kemner en gerenommeerd pianiste Andrea Vasi brengen een schat aan onbekend repertoire voor trombone en piano, opgediept uit een belangrijk historisch archief in Parijs.

Een schat aan onbekend repertoire voor trombone en piano, opgediept uit een belangrijk historisch archief in Parijs.

Sebastiaan Kemner is een ervaren en gelauwerd musicus. Hij ontving In 2010 de Young Musician of the Year Award en was in 2015/16 (samen met duo-partner Andrea Vasi) finalist in de Dutch Classical Talent. In 2018 werd hij benoemd tot docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. De toekenning van de Nederlandse Muziekprijs vond plaats in 2021. Concertreizen van Sebastiaan Kemner brengen hem, als solist en kamermuziekspeler, over de gehele wereld. Hij houdt van onverwachte, stijl overschrijdende samenwerkingen, die leiden tot opwindende concertprogramma’s. In zijn zoektocht naar nieuw repertoire werkt hij vaak samen met componisten die speciaal voor hem nieuw werk schrijven. Zijn repertoire is breed en avontuurlijk, en reikt van Hildegard von Bingen tot hedendaags.

Andrea Vasi is evenzeer breed en internationaal georiënteerd. Zij is een gerenommeerd pianiste/toetseniste) en docente. Ook zij won diverse prijzen, waaronder bij het Prinses Christina Concours (met Sumire Hara, viool) en de Steinway Competition (solo), en is zeer actief als soliste en kamermuziekspeelster. Tevens werkt zij samen met o.a. Asko/Schönberg, het Residentie Orkest en speelt zij in theaterproducties. De zoektocht van beide musici naar uitbreiding en vernieuwing van het repertoire, zoals voor de combinatie trombone en piano, brengt ons deze avond juist terug naar historische bronnen.