Stichting Kamermuziek Deventer: Dudok Quartet Amsterdam (strijkkwartet)

woensdag, 6 maart, 2024 - 20:00 tot 22:00
Kosten: 
Volwassenen: 29,50 euro; CJP, jeugd t/m 18 jaar: 9,-- euro. Inclusief programma, garderobe en pauzedrankje.
Adres: 
Deventer Schouwburg/Grote Zaal, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ

Programma:
- Gr. Bacewicz: Strijkkwartet nr. 4
- G. Catoire: Strijkkwartet in fis, op. 23
- D. Sjostakovitsj: Strijkkwartet nr. 5 in Bes, op. 92

Het Dudok Quartet Amsterdam is opgericht in 2009. Het kreeg in 2014 de Kersjesprijs, in 2018 een Borletti-Buitoni Trust Award en ontving onderscheidingen tijdens concoursen in Weimar en Bordeaux. Inmiddels treedt het kwartet op in bekende concertzalen in Europa en de Verenigde Staten, en sinds 2015 brengt het bijna jaarlijks een nieuw album uit.
Bij dit alles zijn de musici constant op zoek naar nieuwe dwarsverbanden binnen de muziek, in een breed repertoire, van oud tot nieuw - reikend van Des Prez, Palestrina en Gesualdo tot aan Haydn, Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Brahms, Sjostakovitsj, Weinberg, Ligeti en Keuris.
In hedendaagse muziek werkte het Dudok Quartet Amsterdam samen met de componisten Kaija Saariaho, Calliope Tsoupaki, Mark-Anthony Turnage, Max Knigge, Theo Loevendie, Peter Vigh en Joey Roukens. Ook speelt het ensemble geregeld eigen arrangementen.
De waardering voor deze brede benadering van muziek blijkt onder andere uit de vele gastmusici die zich bij hen aansloten, onder wie cellist Pieter Wispelwey, blokfluitist Erik Bosgraaf en pianist Hannes Minnaar. Quote van het Dudok Quartet Amsterdam: ‘We laten zien én horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer actueel.’

Wijzigingen voorbehouden.

Meer informatie vindt u op www.kamermuziek-deventer.nl

Info & kaartverkoop Deventer Schouwburg: https://deventerschouwburg.nl/programma/kamermuziek-dudok-quartet-amsterdam